connect.png

Dé communicatietool van
verpleegkundigen voor artsen

CONNECT is de eerste tool in een gehomologeerd softwarepakket voor zelfstandige thuisverpleegkundigen, die een veilige en vlotte communicatie garandeert tussen huisartsen/ziekenhuizen en verpleegkundigen.

CONNECT zorgt ervoor dat verpleegkundigen relevante berichten, observaties, foto's en bijlagen digitaal en beveiligd (GDPR-proof) kunnen versturen naar de (huis)artsen en /of ziekenhuizen. 

Deze gegevens komen automatisch in het EMD van de patiënt.

 

Dit gebeurt via de e-healthbox.  De arts kan dankzij die snelle uitwisseling van informatie de toestand van de patiënt beter inschatten en opvolgen. 

De arts kan de verpleegkundige ook feedback geven door te reageren op de berichten.  Op die manier verloopt het delen van informatie een pak vlotter.   

CONNECT tilt zo ook de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau.

CONNECT is voor de arts compatibel met alle huidige medische softwarepakketten.  De arts hoeft dus niets te installeren.  De verpleegkundige zal de arts doelgerichte informatie over de patiënt doorsturen.

Het verschil is dat u met CONNECT ook communicatie ziet van verpleegkundigen. 

Dat is handig, geeft minder administratieve rompslomp en biedt vooral een betere zorgverlening voor de patiënten.

connect.png

Feedback

Tevens is er een mogelijkheid (geen verplichting) dat artsen op het ontvangen bericht antwoorden of feedback doorsturen. Hierdoor staan jullie rechtstreeks in contact met elkaar. 

Ook deze communicatie verloopt via de e-healthbox zodat dit ook op een vlotte en veilige manier kan gebeuren.

 

De voordelen van CONNECT

Gratis voor de arts

Er is geen installatieprijs of abonnement verbonden aan CONNECT voor de arts of ziekenhuis.

veilig.png

Veilig

De berichten, foto's en andere communicatie verlopen via de e-healthbox van de overheid.

Dat is een volledig gecontroleerde en veilige omgeving. Zo wordt de informatieveiligheid, de privacy van de patiënt en de zorgverlener en het medische beroepsgeheim gewaarborgd.

vertrouwd.png

Vertrouwd

CONNECT werkt via Mediris Multi en is voor de arts compatibel met alle huidige medische softwarepakketten. De arts hoeft geen aanpassingen te doen aan hun software. De arts hoeft ook geen extra software te downloaden of te installeren. Wat wel verandert, is dat in hun huidige software nu extra informatie van verpleegkundigen kan verschijnen. Deze gegevens worden rechtstreeks in het EMD-dossier van de patiënt geïntegreerd.

zorg.png

Betere zorg

CONNECT biedt voordelen voor alle betrokken partijen.  Als arts bent u snel geïnformeerd over uw patiënten en verpleegkundigen kunnen indien nodig snel feedback van u ontvangen.  Dit zorgt ervoor dat de patiënt kan rekenen op een optimale communicatie tussen arts en verleegkundigen, wat leidt tot een deskundige, afgestemde en betere zorg.

snel.png

Eenvoudig en snel

U kunt snel aan de slag, want CONNECT heeft geen lang leerproces nodig.  De tool zorgt ervoor dat u snel op de hoogte bent van veranderingen bij de patiënt. Verpleegkundigen komen vaak dagelijks bij patiënten dus zij hebben een goed zicht op het genezingsproces.  Zij sturen u updates.  U bent vrij om hierop te antwoorden of feedback te sturen.  U bent dus veel sneller op de hoogte, ook van eventuele complicaties, en u kan de behandeling sneller aanpassen.

 
 

Welke berichten kan je versturen?

  • Relevante observaties van een patiënt voor een bepaalde periode

  • Meetparameters

  • Foto's uit het (wondzorg)dossier

  • Medicatieschema of een opnameformulier

Maar als verpleegkundige heb je ook de mogelijkheid om een vrije bijlage te uploaden en door te sturen.

Testimonials

Bloeddruk lezer

"Dankzij CONNECT konden we zien dat de arts op huisbezoek kwam na een bericht van ons en ook dat de behandeling aangepast werd aan onze notities."

 

- Jo Van Raemdonck

Verpleegkundige

vrouw Typen

"Een zeer handig instrument om te communiceren!"

- Flore Dewulf

Huisarts

Nurse maken van aantekeningen

"CONNECT is een veilige en handige tool om te communiceren over patiënten.  Vooral het meten van parameters en het doorgeven ervan via CONNECT is een absolute meerwaarde in het opvolgen van patiënten, zeker nu in deze COVID tijden..."

 

- William Alloo

Huisarts

Wil je graag meer weten over CONNECT?  Aarzel zeker niet om ons te contacteren!