Hoeveel kost thuisverpleging?

De kosten van je thuisverpleging worden geregeld via de derde-betalersregeling. Dat wil zeggen dat je ziekenfonds de factuur voor je verpleging betaalt. Jij hoeft zelf niets te betalen. Ter info krijg je elke maand een overzicht van de geleverde prestaties.

Compressietherapie passen we toe om de doorbloeding in de benen te verbeteren bij zowel vochtophoping als spataders. Hierbij wordt een drukverband aangebracht rond het onderbeen. Hiervoor bestaan verschillende therapieën en technieken: 

Zorgconnect

Hoe kunnen we jou helpen?

 • Korte rek zwachtel: is niet zo elastisch en geeft een hoge druk op het been dat in beweging is. Wordt vooral gebruikt bij mobiele patiënten en mag zowel overdag als ‘s nachts gedragen worden.
   
 • Lange rek zwachtel: geeft een hoge druk in rust. Deze zwachtel wordt ’s ochtends aangebracht en verwijderd voor de nacht. 
   
 • Zinklijmverband: dit zijn korte rekverbanden die je voor meerdere dagen worden aangelegd bij ambulante patiënten. Ze blijven beter zitten en zorgen voor een comfortabel gevoel, maar zijn niet herbruikbaar.
   
 • Meerlagenverband: techniek waarbij meerdere zwachtels over elkaar worden aangebracht. 
   
 • TEK (Therapeutische Elastische Kous): gebruiken we bij Lymfoedeem en patiënten met spataders.

Naast het aanbrengen en verwisselen geven we ook uitleg over hoe je de kousen of het drukverband eventueel zelf kan aanbrengen.

Christel helpt je graag verder!

Jouw zorg, dat is onze uitdaging

Op zoek naar thuisverpleging? Met onze brede waaier aan diensten kunnen we jou vast en zeker verder helpen.

Vragen over compressietherapie? Christel helpt je graag verder