Hoeveel kost thuisverpleging?

De kosten van je thuisverpleging worden geregeld via de derde-betalersregeling. Dat wil zeggen dat je ziekenfonds de factuur voor je verpleging betaalt. Jij hoeft zelf niets te betalen. Ter info krijg je elke maand een overzicht van de geleverde prestaties.

Bij infuustherapie dienen we vocht of medicatie toe met behulp van een infuus. Dit wordt aangebracht via een naald in een bloedvat, lichaamsholte of onderhuids. Zo is het mogelijk om vocht, antibiotica, chemotherapie, parenterale voeding of morfine toe te dienen. Deze therapie wordt voornamelijk gebruikt om het lichaam sneller de nodige stoffen te laten opnemen.

ZorgConnect

Hoe kunnen we jou helpen?

We helpen bij de plaatsing, de toediening van medicatie of vocht en het verwijderen van het infuus. Hiervoor doen we een beroep op twee soorten therapie:

  • Poortkatheter: de vaatchirurg plaatst in eerste instantie een aanprikpoort onder de huid. Dit gebeurt in het ziekenhuis en onder verdoving. Nadien wordt deze met behulp van een buisje verbonden met een grote ader. De verpleegkundige helpt bij het toedienen van de vloeistof, spoelen van de poortkatheter, afkoppelen van de vloeistof en verwijderen van de naald. 
     
  • Perifeer infuus: de verpleegkundige plaatst een infuus in een klein bloedvat van de arm of hand. Ook het toedienen van de vloeistof en verwijderen van het infuus wordt door de verpleegkundige gedaan. 
Christel helpt je graag verder!

Jouw zorg, dat is onze uitdaging

Op zoek naar thuisverpleging? Met onze brede waaier aan diensten kunnen we jou vast en zeker verder helpen.

Christel