Hoeveel kost thuisverpleging?

De kosten van je thuisverpleging worden geregeld via de derde-betalersregeling. Dat wil zeggen dat je ziekenfonds de factuur voor je verpleging betaalt. Jij hoeft zelf niets te betalen. Ter info krijg je elke maand een overzicht van de geleverde prestaties.

Wondzorg zorgt ervoor dat een wonde de verschillende fasen van genezing kan doorlopen. Wonden komen voor in alle soorten en formaten. Na een val, brand, operatie of andere situatie kan een wonde het gevolg zijn. De genezing hiervan verloopt echter niet altijd vanzelf. Om infecties, complicaties en littekens te voorkomen is een goede opvolging en verzorging door zorgverleners noodzakelijk. We helpen jou van algemene tot complexe wondzorg.

wongzorg

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Algemene eenvoudige wondzorg: na een (kleine) ingreep verwijderen we de haakjes en/of draadjes, wisselen we verbanden of brengen we zalf aan. Ook andere eenvoudige wonden worden op voorschrift van de arts verzorgd, geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.
     
  • Wonde na operatie: na een chirurgische ingreep kan je vaak snel naar huis, ondanks dat de wonde nog niet volledig is genezen. Na overleg met de arts voorzien onze verpleegkundigen de nodige verzorging en opvolging. Dit omvat: verzorging van de wonde, wisselen van verbanden, hechtingen verwijderen en zalf aanbrengen. Wanneer gespecialiseerde zorg nodig is, bekijken we samen hoe we deze kunnen inschakelen. 
     
  • Brandwonde: ontstaat doordat je huid in contact kwam met hitte, hete gassen, vloeistoffen of andere materialen. We voorzien algemene verzorging van de wonde, bekijken ook eventuele pijnbestrijding en volgen de genezing nauwgezet op. Indien nodig overleggen we met het brandwondencentrum voor een meer specifieke aanpak. 
     
  • Doorligwonde: is het afsterven van weefsel door schuif-, wrijf- of drukkracht op het weefsel. Daarnaast kunnen ook een verminderde mobiliteit, slechte doorbloeding, hoog gewicht, medicatiegebruik, een minder goede voedingstoestand, … de oorzaak vormen voor het ontstaan van dergelijke wonden. De meest voorkomende plaatsen waar je doorligwonden ziet zijn hielen, staartbeentje, ellebogen, achterhoofd en heupen. Onze zorgverleners geven tips omtrent houding en materiaal om doorligwonden te voorkomen en voorzien algemene opvolging van de genezing.
     
  • Oncologische wonde: na de behandeling van een tumor via chirurgie, radiotherapie en/of chemo, kan er een oncologische wonde ontstaan. De behandeling, genezing en opvolging van een oncologische wonde is uniek en vraagt gespecialiseerde kennis. In samenspraak met de oncoloog en/of huisarts wordt de verzorging door ons voorzien en opgevolgd. Indien meer specifieke zorg nodig is, brengen we jou in contact met de juiste diensten.  
    Daarnaast maken we tijd voor meer dan enkel de zorgvraag. Voor een luisterend oor of deugddoende babbel kan je altijd op ons rekenen. 
     
  • Diabetische voetwonde: personen met diabetes hebben een verminderde doorbloeding in de voeten. Hierdoor is er een groter risico op infecties en scheefgroei en -stand van de voet. Ook pijn wordt minder ervaren waardoor kleine wondjes niet zo snel worden opgemerkt. Dit alles heeft als gevolg dat wondgenezing moeilijker verloopt. Onze zorgverleners hebben extra aandacht voor preventie van de voetzorg door de nodige observaties te doen tijdens de dagelijkse verzorging. Indien nodig voorzien we ook de wondzorg.
Christel helpt je graag verder!

Jouw zorg, dat is onze uitdaging

Op zoek naar thuisverpleging? Met onze brede waaier aan diensten kunnen we jou vast en zeker verder helpen.

Christel